Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femte man häktad för inblandning i knivdådet i Ljusne

Den man i 20-årsåldern som har suttit anhållen för inblandning i knivslagsmålet i Ljusne häktades under fredagen misstänkt för grov misshandel. Mannen nekar till brott.

Annons

Under fredagen häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för inblandning i knivdådet på Bruksgatan i Ljusne då en ung man avled och tre skadades efter ett bråk mellan två grupper.

Läs mer: Femte person begärs häktad efter dödsdramat i Ljusne

Det var den 13 februari som ett större slagsmål utbröt mellan omkring 15 personer. Enligt vittnesuppgifter ska flera personer ha varit beväpnade med stickvapen och fyra personer ska ha blivit skurna eller stuckna under bråket. En man i 20-årsåldern skadades så allvarligt att han avled i en bil på väg till sjukhuset.

Sedan tidigare är fyra unga män häktade för mord och grov misshandel av tre personer. Två av männen är häktade i sin frånvaro och internationellt efterlysta.

Läs mer: Polisen söker fortfarande efterlysta personer efter dödsdramat

Efter fredagens häktningsförhandling i Hudiksvalls tingsrätt beslutade rätten att häkta en femte man för inblandning i knivbråket. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel av en person. Förhandlingen skedde bakom stängda dörrar av utredningsskäl.

Enligt kammaråklagare Arek Nowak som leder förundersökningsarbetet ska mannen inte ha varit aktuell tidigare i utredningen. Han kunde gripas under tisdagen sedan nya uppgifter framkommit i förhör.

Under häktningsförhandlingen nekade mannen till misstankarna och bestred en häktning. Tingsrätten valde däremot att gå på åklagarens linje och häktade mannen. Enligt åklagaren fanns det en risk att mannen kunde avvika eller på annat sätt försvåra utredningen om han försattes på fri fot.

Läs mer: Förhöjd säkerhet på tingsrätten – en häktad för mord i Ljusne

Läs mer: Advokaten om misstänkt för Ljusnemordet: "Han har inte deltagit i bråket"

Läs mer: Polisen tog helikopterbilder på brottsplatsen i Ljusne

Mer läsning

Annons