Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Faxeholmen polisanmäls efter fallskada

/
  • Ove Högel har fått vänta drygt tre veckor på besked om ersättning efter en fallolycka i mitten av mars. Nu har han polisanmält Faxeholmen och en av bolagets anställda.

En fallskada I mitten av mars får ett rättsligt efterspel. Ove Högel halkade omkull utanför sin bostad på Åsbäcksgatan. Efter många turer har han nu polisanmält fastighetsägaren och en anställd.

Annons

Ove Högel skulle rasta familjens hund, på eftermiddagen den 16 mars.

Men utanför bostaden på Åsbäcksgatan halkade han omkull och slog sig rejält i ryggen. Hans glasögon repades vid tillfället.

En fastighetsägare har ansvaret för snöröjning och halkbekämpning utanför fastigheten. Men när Ove Högel vände sig till Faxeholmen AB för att få ersättning för sina glasögon, började det plötsligt krångla. Bolagets ansvariga ville inte gå med på att det varit för dåligt sandat och skrapat utanför huset. I en skaderapport som upprättades gjordes ändringar som var avsedda att fria Faxeholmen.

Efter många turer har Ove fått rätt till ersättning via Faxeholmens försäkringsbolag Trygg-Hansa. Men bostadsbolagets hanterande av hans ärende gjorde honom så upprörd och besviken att han polisanmälde det hela. Det gäller dels anmälan mot bolaget för vållande till kroppsskada, dels mot den enskilde anställde som ändrade i skaderapporten. Brottsrubriceringen där är urkundsförfalskning.

Mer läsning

Annons