Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fast på Mallorca

/

Askmolnet från vulkanen Eyjafjallajökull på Island stoppar söderhamnare från att komma hem. 16-åriga Stina Engberg skulle ha landat i Sverige under tisdagen. Nu vet hon inte när hon kan komma hem till Söderala.

– Även om det är fint väder vill jag hem. Det är jobbigt att inte veta någonting för vi får ingen information, säger hon över telefon från Mallorca.

Annons

Stina Engberg, 16, sitter fast på ett träningsläger på Mallorca. Hon är där tillsammans med sexton ungdomar från Jönköping för att träna tennis på grus. De har varit på läger i en vecka i staden Calviá, två mil från huvudstaden Palma de Mallorca.

De skulle ha rest hem under tisdagen, men alla avgångar är inställda på grund av askmolnet från vulkanutbrottet på Island. De reser med flygbolaget Ryanair och Stina Engberg berättar att de har fått bristfällig information.

– De skiter i oss resenärer. Våra ledare får åka flera gånger till flygplatsen för att försöka få med oss på något plan. Flygbolaget kommer inte med någon information. Den får ledarna leta fram, säger hon besviket.

Hon fortsätter att träna som vanligt, men ovissheten kring hemresan tär på henne.

– Även om vi har det bra i värmen så vill jag komma hem, säger hon.

I värsta fall kan de bli tvungna att åka buss, men det är sista utvägen.

– En bussresa skulle ta flera dagar, säger Stina Engberg och berättar att de väntar några dagar till innan de beställer någon buss.

Mer läsning

Annons