Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fart och fläkt på familjedag

/
  • Wilmer Forssell Söderström passade på att leka ute i gröngräset.
  • David Norberg från Onsäng tyckte bäst om snickarhörnan.
  • Det fanns många aktiviteter att välja på under familjedagen. De som ville göra något lite lugnare kunde rita teckningar.
  • Joel och Ludvig Trossmo från Stockholm har släktingar i trakten och passade på att svänga in på familjedagen på Erik-Anders.

Tredagarsfestivalen på Erik-Anders i Söderala avslutades i söndags med en familjedag. Snickra, gå på styltor och balansera potatis på sked var några av barnens favoritaktiviteter.

Annons

På gräsmattan intill gården var det full fart och barn i alla åldrar cirkulerade från den ena aktiviteten till den andra. Skickarhörnan som flyttats ut på gården var mångas favorit och där hamrades det febrilt.

- Jag ska bygga en piratbåt, säger Colin Edwin bestämt, som själv var utklädd till pirat.

Besökaren Anne Norberg från Onsäng hade tagit med sig sonen David till familjedagen. Hon tycker att helgens evenemang är ett jättebra initiativ.

- Det har varit jättekul så jag hoppas att det kan bli en tradition. Det är ju en bra plats att arrangera saker på och nu när det har varit en gång så vet ju folk om det till nästa år, säger hon.

Per Forssell, ägare till Erik-Anders, berättar att det är första gången de arrangerar något liknande och är mycket nöjd med helgens evenemang. Han uppskattar att de under helgen haft cirka 600-700 besökare.

- Vi har fått väldigt mycket positiv respons både från besökare och musiker. Tyvärr kunde vi inte ta in fler, även om vi ville. Men det är jättekul att se att det faktiskt går att arrangera något sådant här, säger han.

Mer läsning

Annons