Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fansen startar insamling till Brynäs-årskort till autistiske Johan

/
  • Johan och hans mamma Ulrika skrev på Facebook om nyheten;
  • Johan i tröja och keps från Jakob Silverberg.
  • Från vänster: Bonuspappa Micke, lillebror Sebbe, mamma Ulrika, Johan och i bakgrunden assistent Veronica.
  • Johan och hans mamma Ulrika skrev på Facebook om nyheten;

I januari fick autistiske Johan Krantz från Ljusne uppleva sin första Brynäsmatch live. Nu har lagets supporters startat en insamling för att Johan ska kunna gå så ofta han vill.
– Tänk att få åka på hockey med sin assistent utan mamma och pappa, säger en rörd Ulrika Krantz.

Annons

När Tony Sundin från Gävle satt på supportersamlingen i Linköping i lördags fick han en ny idé. Det slog honom att autistiske Brynäsfantasten Johan Krantz så klart borde ha ett årskort till alla Brynäs matcher under nästa säsong. Sagt och gjort, Tony började samla in pengar direkt via Facebook och snart kan Johans årskort vara i hamn.

– Så fort vi tänker på vad grabbarna i supporterklubben har hittat på får vi här hemma tårar i ögonen, säger Johans mamma Ulrika Krantz.

Läs mer: Efter mammans lapp – autistiske Johan får gå på Brynäsmatch

Tony Sundin har Facebooksidan "Fansens värvning Brynäs 2.0" där han i vanliga fall samlar till en värvning av en ny Brynässpelare. Nu breddar han alltså sitt engagemang och hänvisar alla som inte vet vem Johan är att gå in på Facebooksidan "Johan son med autism".

Johan och hans mamma Ulrika blev positivt överraskade och skrev redan i helgen om nyheten;

"Vet ni? Dessa underbara killar skall fixa ett årskort åt mig till nästa säsong! Tack så mycket Tony Sundin, Tony Rodrigues, Håkan Forsling, John Karlsson och Andreas Lindberg, en fantastisk gåva."

– För Johan betyder det massor. Tänk att få åka på hockey med sin assistent utan mamma och pappa. Men det viktigaste är tanken och det som Tony och supporterklubben vill göra för Johan.

Går det bra för Johan att gå på Brynäsmatcher i stora arenor utan att ha en loge?

– Vi får öva. Inget är omöjligt, så tänker vi, säger Ulrika. Idrott förenar människor, eller hur?

Historien om autistiske – men framför allt hockeytokige – Johan Krantz, 17, från Ljusne, har engagerat många. I januari gick han på sin första Brynäsmatch, personligen inbjuden av Brynäs IF.

Det hela började med att Johans mamma satte upp en lapp på dörren i ishallen i Ljusne. Johan hade blivit utpekad och skrattad åt i ishallen, och Ulrika kände att det var dags för folk att lära känna Johan lite bättre. Hon berättade om hur Johan fungerar och publicerade en bild på lappen på sociala medier. Genomslaget blev enormt.

Både Jakob Silfverberg och Brynäs IF engagerade sig i historien om Johan, och i januari fick han se sitt Brynäs personligen inbjuden av idrottsföreningen. Det blev en heldag över förväntan som betydde mer än vad många kan ana.

– Han fick lära sig att vara bland mycket folk och att det finns fler ishallar i världen än hemma och att folk faktiskt är vänliga, sa mamma Ulrika.

Läs mer: Silfverberg efter hyllade gesten till autistiske Johan: "Förhoppningsvis inspirerar detta andra"

Mer läsning

Annons