Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för knarkodling i källare

En Norralaman döms till ett års fängelse för att ha odlat cannabis.

Annons

För ett år sedan upptäckte polisen en cannabisodling hemma hos en man i Norrala. I fastighetens källare fanns två tält med totalt 79 plantor cannabis i olika stadier av utveckling. Här fanns också bevattningsanläggningar, fläktar, lampor och gödningsmedel som skulle få plantorna att växa.

Mannen i 40-årsåldern åtalades för narkotikabrott och ställdes inför rätta för två veckor sedan. Under rättegången berättade han att han mått psykiskt dåligt och rökte hasch i medicinskt syfte. Han odlade själv för att slippa ha kontakt med langare.

Plantorna som mannen odlat beslagtogs och hängdes upp på tork i källaren på polisstationen i Söderhamn. Sedan vägdes den torkade produkten. Totalt gav plantorna 1,8 kilo cannabis, men då ingick hela plantan i beräkningen.

Norralabon hävdade under rättegången att han inte hade tänkt försöka utvinna det rusgivande ämnet THC från stjälkar och blad, utan endast använda blomställningarna från honplantan. Det skulle göra att högst ett halvt kilo av plantorna skulle ha kommit till användning.

Nu utgår tingsrätten också från att mannens hemodlade cannabis har lägre renhet än normalt och konstaterar att det ska lindra straffet. Å andra sidan påpekar tingsrätten att han haft en relativt stor odling och använt avancerad utrustning.

Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen till ett års fängelse för narkotikabrott av normalgraden och ringa narkotikabrott. Mannen blir även av med utrustningen som använts för knarkodlingen.

Mer läsning

Annons