Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för knark i hemmet

Mannen hade amfetamin i bostaden. Han döms till ett halvårs fängelse, medan sambon frias.

Annons

I mars fann polisen drygt 30 gram amfetamin i en bostad i Norrala. Paret i 40-årsåldern åtalades och nu har Hudiksvalls tingsrätt dömt mannen till sex månaders fängelse för narkotikabrott.

Under rättegången hävdade han att det var en tredje person som gömt knarket i deras bostad. Han sade att han själv hittade narkotikan ett par dagar före polisens husrannsakan men att han inte hann göra sig av med den.

Tingsrätten tror dock inte på den versionen utan anser att den är så "osannolik att den helt kan lämnas utan avseende." En del av knarket var förpackat i små fingertutor och rätten håller med åklagaren om att narkotikan skulle säljas.

Däremot frias kvinnan från att ha haft något att göra med knarket i hemmet. Tingsrätten har bland annat tagit del av ett ilsket brev som hon skrev till sin sambo efter att de gripits av polisen. I brevet skriver hon till honom att hon får ta smällen trots att hon inte känt till amfetaminet.

Kvinnan döms dock för ringa narkotikabrott för att tidigare ha använt amfetamin och för innehav av nära 2,9 gram amfetamin och nio morfintabletter. Hon döms till skyddtillsyn och ska genomgå en behandling mot missbruk.

Mer läsning

Annons