Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fan, gamlingar och deras åsikter

Någonting som jag tycker om att debattera om, eller ja, argumentera för, är oss ungdomar och vår jobbsituation. Ett ganska hett samtalsämne bland de äldre.

Annons

Att vi ska bli kallade för lata och bortskämda ungdomar är så fel. Dra åtminstone inte alla oss ungdomar över samma kam. Visst, vissa ungdomar är lata och tror att jobben ska komma till dem. Men så vitt jag vet, gör jobben inte det. Inte alltid i alla fall. Trots att vissa av oss anstränger sig och lägger ner hela vår själv i jobbsökandet så ska dessa åsikter alltid vara en del av vår vardag. Vilket tillslut resulterar i att i alla fall jag blir omotiverad till att fortsätta göra allt i min väg för att kunna följa min dröm, försöka göra allt för att få det jobbet jag alltid drömt om.

Och meningen det var bättre förr är inte alls nå jobbig att höra längre. Inte alls. Vad är det för mening att ta till när vi börjar argumentera för vår sak? Absolut, det var annorlunda förr. Men det behöver inte betyda att det var bättre för det. Förr i tiden, kan jag tänka mig, var det så att fick man ett jobb så skulle man ta det, vare sig man ville eller inte. Att tacka nej till ett helt okej jobb fanns inte på kartan.

Jämför det med nutid, självklart har vi mer att säga till om. Vi kan i alla fall bestämma om vi vill ta ett helt okej jobb. Jag är helt ärlig nu, jag skulle absolut inte ta vilket jobb som helst. Verkligen inte bara för att ha ett jobb. Men med den meningen sagd, så är jag helt plötsligt bortskämd, enligt vissa.

Jag är nyss fyllda 19 år, jag har hela livet framför mig, och jag ska följa min dröm. Vare sig jag blir kallad för lat eller bortskämd, även fast det kan göra mig omotiverad så kommer jag fortsätta kämpa vidare. Men vi kan väl inte annat göra än att bevisa motsatsen till det som sägs om oss.

Vi är tvungna att bevisa en gång för alla att vi inte är den lata och bortskämda generationen. Snarare tvärtom. Vi är mer för en riktig utbildning och klättrar högt i vår karriärstege. Entreprenörer blir det bara fler och fler av, och jag kan med stolthet säga att jag tillhör den generation. No matter what. Dagens ungdomar är något mycket, mycket mer än en nedvärderande diskussion mellan äldre människor. Slutdiskuterat.

Mer läsning

Annons