Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fallande dansk förlamad

/
  • Jan Damsgaard Hansen visar hur hans anställde vän Jens Ole Jensen föll mellan virkespaketen rakt ner på däck i somras. Jens Ole Jensen är i dag förlamad. Det är oklart om han kommer att bli bättre.
  • Jan Damsgaard Hansen reste direkt till Sverige när han fick samtalet att en av hans anställda skadat sig.

Den 70-årige dansk som skadade sig i en arbetsplatsolycka i Orrskärshamnen är fortfarande förlamad. Han ligger inlagd på ett rehabiliteringscenter i Danmark och kan inte röra sig från bröstet och nedåt.

Annons

I somras stod Jens Ole Jensen, 70, på virkestravar som stod staplade på däck på ett skepp som låg vid kajen i Orrskärshamnen. Han hade ryggen mot piren, och utan förvarning kom ett sex ton tungt virkespaket, hängande i en kran, farande mot honom.

Jens-Ole Jensen träffades av virket med full kraft. Han föll ner genom ett sex meter djupt hål mellan travarna och landade på rygg på järndäcket.

- Han är förlamad från bröstet och neråt. Han kan inte göra någonting själv, säger hans chef, kollega och vän Jan Damsgaard Hansen, som träffat honom några gånger i veckan sedan olyckan.

Jens Ole Jensen skadade ryggmärgen och fick några frakturer och ytliga skallskador. Men han klarade sig från inre blödningar och är klar i huvudet.

Om han kommer att få några kroppsfunktioner tillbaka är oklart.

 

Läs mer om olyckan och dess konsekvenser i fredagens Söderhamns-Kuriren.

Mer läsning

Annons