Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få spår efter våldtäktsmän

Polisen har få spår att gå på i jakten på de som våldtog en kvinna i 20-årsåldern i helgen.

Annons

Det var någon gång mellan klockan 02.25 och 03.10 under natten mot söndag som två män följde efter och våldtog en kvinna i 20-årsåldern i närheten av stadsdelen Broberg i Söderhamn.

Kvinnan ska ha varit på väg hem.

- Hon hade ringt taxi, men eftersom det skulle ta så lång tid innan den kom så började hon att gå hem mot bostaden, säger Sune Nordh vid Söderhamnspolisen.

Hon överfölls då av två män och blev våldtagen. Enligt polisen användes ingen kniv eller något annat tillhygge för att hota kvinnan med, och hon fick inga större fysiska skador av händelsen. Däremot mår hon psykiskt väldigt dåligt, säger Sune Nordh.

Kvinnan har uppgett ett signalement på männen, men polisen väljer att inte gå ut med det i nuläget. Signalementen har dock inte gjort att man har någon misstänkt för brottet.

- Vi har gjort vissa beslag av material vid brottsplatsundersökningen som ska analyseras. Men vi är inte helt hundra på exakt var brottsplatsen är. Det är därför det avspärrade området är stort, säger Sune Nordh.

Även kvinnans kläder ska analyseras, och polisen ska prata med den läkare som undersökt kvinnan.

Just nu verkar brottet svårlöst.

- Det ser inte så enkelt ut med tanke på att vi inte har några vittnen. Vi är i behov av iakttagelser från tidpunkten, säger Sune Nordh.

Mer läsning

Annons