Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få företag använder Arbetsförmedlingen

Endast hälften av Sveriges företag använder sig av Arbetsförmedlingen för att rekrytera personal.

Vägen till nytt jobb går oftast via informella kontakter.

På Söderhamnsföretaget Eco Log har de flesta anställda rekryterats på det sättet.

Annons

Novus Opinion har på uppdrag av Svenskt Näringsliv undersökt vilka vägar svenska företag väljer när det är dags att nyanställa. Knappt hälften av företagen går via Arbetsförmedlingen. Enkäten visar också att den absolut vanligaste vägen till nytt jobb går via informella kontakter.

– Absolut, så är det alltid och marknaden sköter sig själv i det stora hela, säger Ulf Marcusson, företagsrådgivare på förmedlingen i Söderhamn.

Spontansökningar, där arbetssökande kontaktar företag på eget initiativ, är det rekryteringssätt som ökar mest. Över hälften av de tillfrågade företagen har använt den metoden. Det kan alltså löna sig att kontakta arbetsgivare även om företaget inte söker aktivt efter ny personal.

De flesta av Eco Logs anställda har däremot rekryterats via informella kontakter. Men företaget väljer också att gå via Arbetsförmedlingen.

– Det beror på situationen och vad det är för tjänst det rör sig om. Får vi en bra kontakt där någon känner en person som han kan gå god för så är det bra. Då behöver vi inte gå till Arbetsförmedlingen eftersom problemet redan är löst, säger platschefen Pontus Linderholm.

Teleperformance går mot strömmen och rekryterar nästan uteslutande med hjälp av Arbetsförmedlingen. Företagets HR-ansvarige Heidi Wahlström-Dahlberg är nöjd med det upplägget.

– Vi har ett otroligt gott samarbete med Arbetsförmedlingen och får jättebra service. Jag har en kontaktperson som jag jobbar mycket tillsammans med och som har de rätta verktygen, säger hon.

Mer läsning

Annons