Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ewonne är med i dokusåpan Farmen: "Jag är född äventyrare"

/

Ewonne Eneroth, boende i Söderhamn, deltar i TV4-produktionen Farmen som har premiär den 10 januari.

Annons

När den nionde säsongen av dokusåpan Farmen drar i gång är 63-åriga Ewonne Eneroth en av 16 deltagare som tävlar om en halv miljon kronor.

Första avsnittet sänds nu på söndag. Hur känns det?

– Det känns nervöst och pirrigt i magen. Jag är ärlig och en sanningssägare och det uppskattas inte alla gånger...

Farmen går ut på att deltagarna på uppdrag av en storbonde ska kämpa med olika utmaningar och tävlingar för att bli den sista deltagaren kvar på gården.

Varför sökte du till programmet?

– Jag är född äventyrare, på gott och ont. Jag har bland annat arbetat som kallskänka på ett kryssningsfartyg som nyss fyllda 18 år. Har jobbat inom vården i 17 år. Drivit restaurang i Sverige och restaurang & hostal i Spanien. Är man född nyfiken så testar man en massa grejer och jag sökte till Farmen innan det blev för sent för äventyr för min del.

– Min farfar hade en gård, men när min pappa var 15 år avled farfar. Pappa befann sig på sjön då och pappas faster sa att det inte fanns några arvingar. Det fanns ingen som kunde hjälpa min pappa med rättvisan på den tiden, men pappa var besviken livet genom för den orättvisa han hade råkat ut för. Så förlorade min far det hemman som skulle ha varit mitt och mina bröders arv efter farfar. Jag sökte också för att få uppleva hur det kunde ha varit att bo på en gård. Jag har alltid önskat det och älskar djur. 

Efter premiären sänds programmet måndag-torsdag med veckofinaler på söndagar.

Mer läsning

Annons