Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Etableringen påverkar inte Söderhamn"

Söderhamns centrumutvecklare tror inte att H&M:s etablering i Bollnäs påverkar chanserna för Söderhamn.

– Jag är inte så bekymrad över dubbeletablering, säger Audun Ribe.

Annons

Söderhamns centrum har under en tid fört dialog med H&M och centrumutvecklaren Audun Ribe är något skeptisk till uppgifterna om etableringen i Bollnäs:

– Det var mer än jag visste. Det är mycket rykten som florerar, det ska man ha klart för sig.

Även om uppgifterna om H&M:s etablering i Bollnäs är riktiga så är han inte orolig över att de skulle valt bort Söderhamn.

– Med våra erfarenheter har vi lärt oss att Bollnäs och Söderhamn inte är några konkurrerande marknader. Men öppnar H&M i Bollnäs är det klart att man vill se hur det funkar innan man går vidare.

I så fall har H&M två butiker i Hälsingland. Clas Olsson öppnade för inte så länge sedan i Hudiksvall och andra kedjor har också valt att öppna grannkommunerna. Men enligt Audun Ribe betyder inte det att de hoppat över Söderhamn.

– Det ska man inte säga. Det är ingen som sagt konkret nej, förutom de som vill fokusera på storstäder och de som inte vill etablera sig norr om Gävle.

Centrumutvecklaren säger sig ha tre kända kedjor på gång för etablering i Söderhamn. Men de stora kräver särskilda lokaler och det är där som en utbyggnad av Combi-gallerian kommer in i bilden. Hur det blir med det hoppas Audun Riber kommit överens med Faxeholmen om i oktober.

Mer läsning

Annons