Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ensam hälsingescout på Jamboree

/

Denna vecka arrangeras världens största scoutläger i skånska Kristianstad. Louise Winggvist från Söderhamns Scoutkår är ensam hälsing på lägret.

Annons

Vad är World Scout Jamboree för något?

- Det är ett jättestort läger som scouter från hela världen kommer till. Ett sådant läger hålls vart fjärde år och i år är det ungefär 40 000 deltagare. Jag tror att det kommer bli en fantastisk upplevelse att vara en del av något så stort.

Vad ska du göra där?

- Jag ska vara en del av IST, international service team. Funktionär kan man säga. Exakt vilka mina arbetsuppgifter blir får jag reda på när jag kommit fram. Jag hoppas att jag antingen får patrullera på området och se till så att allt fungerar eller ta hand om besökare när de kommer.

Du är den enda scout från Hälsingland som deltar. Var det ingen annan som ville åka?

- Jo, det var det. Men det är lite trassligt med åldersindelningarna. Mina kompisar som inte hunnit fylla 18 än får inte vara funktionärer och som vanlig deltagare måste man vara en del av en patrull för att få vara med. Ingen scoutkår i Hälsingland hade tillräckligt många intresserade för att kunna skicka en patrull. Jag vet inte varför men det kan bero på att vi inte har så många aktiva för tillfället.

Mer läsning

Annons