Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En lyxig helg med bingolottande och kändisar

Så var det gjort! bingolottandet alltså.
Måste säga att jag och Monica kände oss som prinsessor för en kväll. Redan när vi klev av tåget i Göteborg stod den första taxin där och väntade för att ta oss till hotellet efter Avenyn.

Annons

Där blev det att klä om ganska snabbt för att åka lika ståndaktigt till Bingolottostudion.

Nu var det inte Ingvar Oldsberg som tog emot, han hade tagit semester visade sig, men det gick lika bra med den trevliga mannen som jobbade på redaktionen och som tog oss med på en visning bakom kulisserna.

Där, i korridoren, skakade vi hand med en långhårig rackare som visade sig vara Robert Wells och i sminkrummet satt både programledaren Lotta Engberg och Kicki Danielsson, fast där fick vi inte störa.

I stället trippade vi vidare till "Vem vill bli milonärstudion" och fick känna på hur det känns att sitta där. Utan programledare, publik och svåra frågor visserligen, men ändå. Nån gång kan det bli min tur...

Men nog om detta.

Som premiumvinnare, som Monica var, visade det sig att man fick sitta på första parkett i studion och att man fick käka karameller och dricka vatten under hela sändningen. En bingolott och en sån där duttpenna fick man också.

Innan sändningen fick vi också lära oss hur man skriker Bingo och applåderar på bästa sätt. Och det är ju faktiskt viktigt att veta.

Nu behövde vi inte använda våra röstresurser Monica och jag. Men att vi syntes i tv-rutorna fick jag klart för mig under pausen.

Nej, jag hade minsann inte vinkat eller gjort några andra tecken, inte hade jag med mig några "Heja-Kuriren-skyltar" heller. Men vi hade synats till flera gånger, det hade vi, och det var ju det som var målet. (Från min sida i varje fall.)

Efteråt åkte vi tillbaka till hotellet för en trerätters med Ellen från Kramfors som vann 600 000 kronor på att bläddra rätt bland korten.

De pengarna var hon värd och nu ska hon köpa ett litet hus till sig själv och sina katter. En riktigt fin kvinna som slitit hårt för att få ekonomin att gå ihop som sjukpensionär. Ibland blir bara allting så bra.

I restaurangen pratade vi lite med Kicki D och i foajén stötte vi ihop med komikerna Måns Möller och Özz Nujen. Att den sistnämnde sa något om att vi skulle vara rädd om våra lårbenshalsar brydde vi oss inte så mycket om.

En riktigt trevlig kväll var det, så tack Monica för att jag fick följa med.

Mer läsning

Annons