Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag på bondgård

/
  • Grisar svettas inte och blir därför väldigt varma när det är soligt. Då är det skönt att i skydd av skuggan bli kliad på ryggen. Bröderna Mattias och Henrik Norlund är uppväxta på gården och har god hand med djuren.
  • Felix Åstrand, 9 år, tyckte att det bästa med bondgården var att han fick klappa de mjuka fåren.
  • Fåglarna är Henrik Norlunds specialområde. Här visar han upp en silkeshöna som 12-åriga Hanna Olofsson passade på att klappa.
  • Andras Jonsson, 10 år hittade en extra festlig och social gris som gärna hoppade och dansade.

Sista fredagen på sommarlovet och strålande väder. Vad passar då bättre än att besöka en bondgård och lära sig lite om hur vår mat blir till?

Annons

Fritidsgården Verkstäderna har haft semesterstängt under sommaren. Men varje fredag har personalen ordnat någon typ av aktivitet för de barn och ungdomar som velat hitta på något kul.

Under sommarlovets sista fredag bar färden till bondgården Norränge i Söderala. För flera av barnen var det första gången de besökte en bondgård.

- Vi tyckte det var viktigt att visa dem var deras mat kommer ifrån, säger Rebecca Ahlner, ungdomledare på Verkstäderna.

Men det är långt ifrån första gången Norränge får besök av nyfikna barn. Bara i år har runt 200 skolelever hälsat på.

Den här fredagen var det 12-årige Mattias och 14-årige Henrik Norlund som stod för guidningen. De har växt upp på gården som ägs av deras föräldrar och visar stolt upp alla sina djur. Allra populärast bland besökarna verkar de charmiga grisarna vara.

- Jag såg en gris dansa. Det var fett coolt, säger 12-åriga Linnea Lindberg.

Mer läsning

Annons