Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen efter misstänkta mordet i Ljusne – detta har hänt

/

En man greps efter ett misstänkt mord i Ljusne.
Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen.
Detta har hänt.

Annons

Vid 15-tiden under lördagen larmades polisen till ett bråk vid ett boende för asylsökande i Ljusne.

Enligt vittnen på plats ska ett större slagsmål ha utbrutit, och i samband med det blev en man så allvarligt skadad att han avled på väg till sjukhus.

Det ska ha varit ett 15-tal personer som var inblandade i bråket. Fyra av dem ska ha blivit skurna eller stuckna med någon form av stickvapen.

I Sandarne, drygt 7 kilometer från Ljusne, påträffades under lördagseftermiddagen en svart bil. Enligt uppgift till helahälsingland.se ska den ha använts för att transportera den man som sedan avled.

Ytterligare tre personer, två män i 20-årsåldern och en man i äldre tonåren fördes till Hudiksvalls sjukhus med lindriga skador. De tre skadade kunde lämna sjukhuset under lördagskvällen, enligt en patientskaderapport.

Enligt polisens presstalesman Christer Nordström ska de inblandade vara asylsökande som bor i området.

Efter det misstänkta mordet har en ung person gripits av polisen och sitter nu anhållen. Polisen vill i nuläget inte säga vad han misstänks för. Men de rubricerar händelsen i Ljusne som mord, samt försök till mord.

– En person ska vara gripen. Jag har ingen ålder men det handlar om en yngre person. Vad han har gjort vet vi i nuläget inte, sa Christer Nordström, polisens presstalesman, under lördagskvällen.

Polis spärrade av ett stort område i Ljusne. En större polisstyrka genomsökte området innanför avspärrningarna, och polisens tekniker arbetade under lördagen med att säkra spår. Enligt uppgifter under kvällen ska mordvapnet inte ha hittats.

Boende i området evakuerades under kvällen. Det fanns personer i en lägenhet som polisen försökte prata med, men eftersom de inte öppnade för polisen var det ett tag tal om att polisen skulle genomföra någon form av stormning eller inbrytning.

Polisens presstalesman bekräftade att insatsstyrkan var på plats och att poliserna var utrustade med vapen, men sa att de inte fanns någon hotbild.

Strax efter klockan 22 på kvällen förde polisen ut tre personer ur huset, och minst en av dem ska ha varit försedd med handklovar. Enligt polisen hämtades personerna till förhör. De släpptes senare, men enligt uppgift så finns det fortfarande brottsmisstankar mot dem. Polisen tror att de kan ha varit delaktiga i mordet och mordförsöken.

Under natten mot söndagen har polisen genomfört förhör.

– En person är anhållen. Just nu så kan jag inte berätta någon om den personen, säger Patrik Säflund, chefsåklagare Gävleborg.

Är det en person som bor i Söderhamns kommun?

– Det kan jag inte svara på.

Under söndagen undersökte polisen området. Bland annat så gick de igenom sopor. De skar upp påsarna och häller ut innehållet i sopkärlen. Det är i nuläget oklart vad de hittat.

Medborgarkontoret i Ljusne ställde under söndagen upp sina dörrar. Kontoret vänder sig till de som vill ha någon att prata med eller behöver stöd efter händelsen.

Läs mer: Här kan du hitta alla artiklar om mordet i Ljusne

Polisen utreder mord efter stort bråk på boende för asylsökande

Vittne om blodiga attacken: "De flydde för livet helt enkelt"

Uppgifter på plats – stor polisinsats med insatsstyrkan

En ung man greps tidigt - ytterligare tre fördes ut av polisen

Migrationsverkets Lars Ulander: De evakuerade har flyttat in hos vänner

TV: Polisens insatschef: Boende har ingenting att oroa sig för

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning