Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma hjärta IamCharlii

/
  • Vill man något tillräckligt mycket så går det, säger Emma Bertilsson som svar på hur hon finner mod att satsa på musiken.

För sex år sedan hade hon aldrig ens suttit vid ett piano. Nu har Emma Bertilsson bytt Hälsingland mot London och snart släpper hon singeln Some way out.

Annons

Bakom artisten IamCharlii döljer sig Söderhamnsbördiga Emma Bertilsson.

Efter att hon kämpat sig upp genom musikvärlden är hon nu redo att ta steget ut på den alternativa singer/songwriter-scenen.

Den 31 oktober släpps hennes första stora singel i England.

– Jag har jobbat så mycket och så hårt för det här och jag är redan inne på nästa grej. Så jag har inte haft tid att stanna upp och känna efter ordentligt, säger Emma Bertilsson.

Med singeln Some way out får lyssnaren ett smakprov på Emma Bertilssons raspiga och naturliga sångröst. Stilen påminner en del om Janis Joplin.

– Henne har jag blivit jämförd med tidigare, speciellt när jag sjöng rock. För mig spelar det ingen roll vem jag jämförs med eftersom alla som lyckats inom musiken har gjort ett fantastiskt jobb, säger Emma Bertilsson.

Målet med musiken är att beröra lyssnarna. Klarar hon inte det är det lika bra att lägga av, anser hon.

– Jag skriver texterna ungefär som poesi och lämnar det fritt för lyssnaren att skapa sin egen bild av låten. Inspiration får jag från allt – från livet och musik, säger Emma Bertilsson.

Om allt går som planerat kommer Emma Bertilsson att släppa ytterligare en singel i slutet av året, med efterföljande album tidigt 2013.

En mindre turné är planerad i samband med albumsläppet och sedan är siktet inställt på sommarens festivaler.

Mer läsning

Annons