Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever tillsammans för flyktingar

/

Bilder på flyktigströmmarna sipprar ned även till de yngsta.
På Stentägtskolan i Söderhamn startade eleverna insamlingen "Tillsammans är vi starka".

Annons

162 unga röster stämmer upp i "Barn i alla länder" och "I natt jag drömde". Sånger som säger något om vad den här eftermiddagen på Stentägtskolan handlar om. Eleverna har laddat i dagar, bakat 16 plåtar kaka och på borden ligger lotteripriser skänkta av familjer och sponsorer. Intäkter för både fika och lotter går oavkortat till Rädda Barnen – flyktingarnas öden har engagerat eleverna, berättar läraren Gisela Pernesten, som i slutet av dagen kunde räkna i nästan 10 000 kronor.

– Många, främst i tvåa och trean, har sett på Lilla Aktuellt om flyktringkrisen och blivit jätteberörda. De kände att de ville göra något och vi frågade oss vad vi kan göra här hemma. Kläder och leksaker har vi samlat in till de som redan är här och pengarna går oavkortat till välgörenhet.

Föräldrar och andra anhöriga stoppar in fika och låter pengar gå den andra vägen. Kul att hjälpa, tycker Carl Svensson i 3A, en av eleverna vars engagemang brunnit starkt.

– Det känns bra, det är inte så vanligt att göra en sån här sak. Vi vill hjälpa till för att vi tycker synd om dem, säger han.

Läs också: Hudikborna öppnar både hjärta och plånbok

Läs också: Välgörenhet värd sin vikt

Läs också: Husbandet som valde att spel för livet

Mer läsning

Annons