Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ställer krav

/
  • Ebba Andersson, Frida Johansson och Ronja Biloff-Järn, Norrtullskolan 8A, är kritiska till förslaget om slopade arbetslag och att kanske förlora lärare. De vill ha större elevinflytande i skolan.

Det blev en stark reaktion på förslaget om slopade arbetslag och färre lärare på Norrtullskolan. Elever vill vara med och bestämma om sin situation.

Annons

I onsdagens tidning har tre elever i årskurs 8A: Frida Johansson, Ebba Andersson och Ronja Biloff-Järn fått en insändare publicerad där de protesterar mot det som är på gång på Norrtullskolan. De är kritiska mot planer på att ta bort arbetslag och lärare.

Vi träffade de tre flickorna som jobbar med en miljöutställning på biblioteket just nu. De hade många kritiska synpunkter, inte bara på det aktuella förslaget, utan också på det som de upplever som elevernas bristande inflytande i skolan. De har egna förslag på hur situationen med allt färre elever ska lösas, men tycker det är svårt att få gehör:

- Det är oss det handlar om, inte rektorerna, säger Frida Johansson.

Flickorna är oroliga över att kanske få nya lärare som kan få problem med en rättvis betygsättning. De är också bekymrade över att kanske få in nya elever i klassen, vilken tidigare varit "stökig" men nu blivit mycket bättre, enligt flickornas uppfattning.

Arbetslagen, som bestått av tre årskurser: 7, 8 och 9 – har jobbat gemensamt med saker utanför det ordinarie skolarbetet.

Mer läsning

Annons