Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever ställde politiker mot väggen

/

Bara fem partier ställde upp när Bergviksskolan bjöd in till debatt.
Elevrådets ordförande var ändå nöjd med resultatet.
– Det här kan få fler elever att engagera sig politiskt, säger Beatrice Jalkelöv.

Annons

I torsdags arrangerades en politikerdebatt av högstadiets elevråd på Bergviksskolan. Debatten riktade sig till ungdomarna i klass 7–9 på skolan och samtliga riksdagspartier var inbjudna.

– Vi vill veta vad som kommer att hända med Söderhamn. Hur det blir med skola, jobb och kollektivtrafiken, säger Beatrice Jalkelöv, elevrådets ordförande.

Innan debatten hade eleverna fått skicka in sina frågor, så att partiernas representanter kunde ta del av dem och hinna förbereda sig. Tyvärr dök endast fem partier upp: Moderaterna, centern, miljöpartiet socialdemokraterna och vänstern.

Kollektivtrafiken blev en central grundpunkt i debatten, då många elever utryckte missnöje med det nuvarande systemet. Till exempel att det går för få bussar, vid fel tider och till fel platser.

Samtliga partirepresentanter var emellertid överens på en punkt – det krävs en större satsning på buss- och tågtrafiken.

– Det här är en väldigt viktig fråga, eftersom Söderhamn är väldigt utspritt. Dessutom berör det Bergviksungdomarna extra mycket, eftersom de har långt in till centrum, säger Linus E. Ohlson (M).

Samtliga närvarande partirepresentanter lovade att de skulle kämpa för att sänka kostnaderna att nyttja kollektivtrafiken och att utöka busslinjerna.

Mer läsning

Annons