Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eivor och Per-Olof glada Bingolottovinnare från Söderhamn

/
  • Eivor Hägg och Per-Olof Källström tjuvstartade julen med att öppna paket för en kvarts miljon.
  • Här är den vinnarlotten, som gav dem en ny bil och en rad andra fina vinster.
  • Per-Olof Källström säger att det tar på orken att vinna. Han var uppe till klockan tre på julaftonsmorgonen för att kliva upp sju igen och ladda för julfirandet.

Det är inte alla som tjuvstartar med att öppna paket redan dagen före julafton. Definitivt inte för ett värde av en kvarts miljon.
– Det är helt fantastiskt, säger Eivor Hägg som tillsammans med sambon Per-Olof Källström plockade hem vinst efter vints på Bingolottos uppesittarkväll.

Annons

Julafton har blivit till juldagen, men hemma hos Eivor Hägg och Per-Olof Källström i Stugsund har uppståndelsen fortfarande inte riktigt lagt sig. Telefonen går varm av människor som vill gratulera.

– Ja, jösses vilken uppståndelse det blev. Vi kom inte i säng förrän klockan tre på julaftonsmorgonen, så lite trött har man varit i helgen, säger Per-Olof Källström med ett skratt.

Läs också: Eivor från Söderhamn vann full pott i Bingolottos uppesittarkväll

Han och Eivor spelar alltid Bingolotto på uppesittarkvällen. De har vunnit tidigare också, men aldrig några summor som nu. Det är inte ofta de försöker ringa heller.

– När vi fick chansen bestämde jag mig för att ringa. När jag ringt både en och två gånger tänkte jag ge upp, men bestämde mig för att pröva en sista gång. Plötsligt befann jag mig i slussen, säger Eivor.

Men särskilt nervös blev hon inte, som pensionerad lärare har hon mål i mun och när Ingvar Oldsberg fick klart för sig att hon var från Söderhamn måste de ju prata lite om bandylegenden Dallas också.

– Det var faktiskt bara trevligt, säger Eivor.

Läs också: "En lyxig helg med bingolottande och kändisar"

Aldrig hade hon dock vågat drömma om att hon skulle plocka vinst efter vinst på Färgfemman. En bil för 223 000 kronor, mat, resor, köksvaror... Faktum är att de fortfarande inte har riktigt kläm på hur mycket de har vunnit.

– Jag fick gå in i sovrummet och titta på tv:n där när Eivor spelade. Jag var nog mer nervös än henne för jag kommer inte ihåg allt. Det blir nog till att titta på reprisen, säger Per-Olof.

Att bilen är en ny modell av den gamla folkvagnsbubblan har de i alla fall klart för sig. De har däremot ännu inte bestämt sig för om de ska behålla den. Det står redan två bilar parkerade på gården.

– Vi har inte börjat planera så mycket än. Men redan innan jul pratade vi om att köpa nya köksmöbler och en ny soffa. Nu känns det som om det är läge för det, säger Eivor.

Läs också: Maria skrapade fram en kvarts miljon i tv

Hon sprudlar som bubblande champagne och ögonen glittrar. Det riktigt märks hur glad hon är över att hon fick tjuvstarta julen.

Gladast är hon ändå över alla snälla och vänliga människor som har hört av sig.

– Alla har varit glada för vår skull. Det är stort.

Mer läsning

Annons