Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco Log invigde verkstad

/

Eco Log invigde sitt servicecenter på onsdagen. Till kommunalrådens stora förtjusning.

– Det är oerhört värdefullt för skogsentreprenörerna i trakten att ha tillgång till service och reservdelar, sade kommunalrådet Lennart Olsson (C).

Annons

Lennart Olsson talade om att inte undervärdera den traditionen av skogsindustri och kunskaperna om skogsmaskinstillverkning som finns i Söderhamn.

– Det är oerhört värdefullt för skogsentreprenörerna i trakten att ha tillgång till service och reservdelar, sade kommunalrådet Lennart Olsson.

Chefen för den nya verkstaden hör till det gamla gardet. Kjell Wåhlstedt började jobba på Kockums 1969 och har sedan dess hunnit med att arbeta hos flera tillverkare innan han kom till Eco Log.

– Den nya serviceverkstaden blir ett samlingsställe för begagnade Eco Log-maskiner från hela Sverige. Det kommer bli ett stort flöde på maskiner, sade Kjell Wåhlstedt.

Eco Log har det senaste året anställt två nya instruktörer som hjälper kunderna hitta rätt från början i maskinerna som ger möjligheter att köra mer avancerat.

– Just den här modellen är svårare att lära sig, de andras maskiner är ju stelopererade. Men när man väl lärt sig ger det fler fördelar, säger Jerker Welén, instruktör på Eco Log.

Under invigningen instruerade han kommunalrådet Eva Tjernström som satte sig bakom spakarna efter hon klippt band och ätit tårta.

Först tvekade hon till att prova men tyckte det var för kul för att låta bli.

– Wow! Det var jätteroligt. Det är otroligt att så små rörelser kan få en så stor maskin att röra sig så smidigt.

Mer läsning

Annons