Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

E4 öppen efter långtradarbrand

/

E4 är nu öppen i båda färdriktningarna sedan kvart över åtta på söndagskvällen. Bärgningsarbetet efter en långtradarbrand söder om Höljebro utanför Söderhamn tog över ett dygn.

Annons

Under bärgningsarbetet har motorvägen tidvis stängts av i båda körriktningarna och trafiken har letts om via länsväg 633 över Ljusne.

Långtradaren var fullt övertänd när räddningstjänsten var på plats under lördagskvällen. Branden startade vid halv sju-tiden på lördagskvällen, strax söder om Höljebro. Ett dygn senare hade bärgarna fått loss dragbilen. Resten av ekipaget väntas bli bärgat under söndagskvällen.

Branden var mycket svårsläckt. Det kan ha berott på att fisken som fraktades låg i frigolitlådor, enligt polisen.

Till en början var båda körfälten avstängda på grund av branden. Efter släckningsarbetet leddes södergående trafik om. Vid lunchtid på söndagen stängdes vägen återigen av i båda körriktningarna.

Några lastbilar blev stående i omkring två och en halv timme på grund av olyckan. Eftersom de inte kunde vända skulle polisen vid niotiden på lördagskvällen låta dem fortsätta söderöver i körfältet som normalt är avsett för norrgående trafik. Räddningstjänsten hjälpte då till att lyfta vajrarna.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om att någon skulle ha skadats vid branden. Hur branden startade är ännu oklart.

Sven-Erik Hammar, vakthavande befäl vid Gävleborgspolisen, känner inte till om det har startats någon utredning kring branden. Men eftersom inga människor tycks ha riskerat att skadas, lutar det åt att det inte har skett.

- Det är ju sådant som händer, att det tar eld i bland, säger han.

Mer läsning

Annons