Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var sjukt häftigt och jag är tacksam och stolt"

/

I lördagens avsnitt av SVT:s Atleterna åkte handbollsprofilen Linnéa Elfström Schederin från Söderhamn ur programmet efter en klättringsduell.

Annons

Det var en av Linnéa Elfström Schederins tidigare lagledare som tipsade henne om att söka till programmet och det första avsnittet sändes den 22 augusti.

I det fjärde avsnittet, som sändes i lördags, fick Linnéa Elfström Schederin lämna programmet efter att ha förlorat i en klättringsduell.

Nu när du får prata om programmet, hur var det att vara med?

– Det var en grym erfarenhet. Det går inte att beskriva med ord. Man ställdes inför situationer man aldrig ställts inför förut och jag fick använda alla mina erfarenheter, både från sporten och från livet. Jag har lärt mig jättemycket om mig själv. Det var sjukt häftigt och jag är tacksam och stolt.

Hur kändes det när du stod inför väggen?

– Jag klättrade ju i första avsnittet också och innan den gången kändes det som att det skulle gå bra trots att det var en trixig sektion. Men jag vet att Carmen (Lee Humbla Walker, som var Linnéas motståndare reds.anm) är snabbare än mig. Hon blev en av mina bästa vänner därinne, så det fanns inga konstigheter mellan oss. Jag sjöng på hennes bröllop förra månaden.

Efteråt sa du att du ser dig som en vinnare ändå. Är du besviken över att du fick lämna programmet?

– Det finns ingen som kan ställa högre krav på mig än jag själv och det behöver jag jobba på. Men jag var en av de 8 tjejerna i landet som valdes ut och jag fokuserar på det. Jag gick in med allt jag hade. Jag är alltid hungrig på utmaningar, har jag en chans så tar jag den med ett leende, säger Linnéa Elfström Schederin.

Mer läsning

Annons