Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det kommer att bli hur bra som helst"

De två sexvåningshusen på Köpmantorget ska börja byggas under 2014.

Målet är att bygga så rationellt som möjligt.

Annons

Totalt handlar det om 48 nya lägenheter i centrum, med en total kostnad av 85 miljoner.

Avsikten är att bostäderna ska byggas så effektivt och rationellt som möjligt. Det kommer alltså inte att vara frågan om några lyxlägenheter.

- Fina kommer de att bli, men inte lyxiga. Även yttermiljön ska snyggas upp men det är kommunen som har ansvaret för årummet. Eller om vi säger så här, vi gör bostäderna, de utvecklar skärgårdskänslan, säger Urban Wigren.

På de skisser som tagits fram kan man ändå se att Faxeholmen lekt med tanken att göra något med ån, dra i den en bit mellan husen, eller bygga en vattenspegel. Flera av de tidiga parkeringsplatserna på busstorget kommer också att finnas kvar.

- Det är både spännande och utmanande att jobba med utvecklingen av centrum. Redan i dag har vi ett nära samarbete med omvårdnadsförvaltningen som kommer att ha en del att göra med trygghetsboendet, säger Petri Berg.

Varför inte Faxeholmen satsat på någon nybyggnation förrän nu, kan han inte svara på, han har inte varit vd så länge, men för honom handlar det om en framtidstro. Att våga och vilja göra något som kan utveckla kommunen.

Och i det här fallet är de övertygade.

- Det kommer att bli hur bra som helst, något att vara stolt över.

Mer läsning

Annons