Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det har varit fruktansvärda dygn"

/

På söndagsmorgonen vaknade söderhamnarna upp till ännu en snötyngd dag.
SMHI har klassat ned varningen för kuststräckan i Gävleborgs län till en klass 1-varning. Men det kommer att ta tid innan alla vägar i området är körbara.
- Det har varit ett par fruktansvärda dygn. Vi vet inte var vi ska göra av all snö. Jag kommer aldrig att önska mig en vit jul igen, säger Karina Nylander som är ansvarig för vinterväghållningen i Söderhamns kommun.

Annons

Trots den massiva snömängden och hårda vinden har det inte hänt några allvariga olyckor i området.

- Med tanke på väderleken har det varit förvånansvärt lugnt. Men jag tror att det beror på att man har lyssnat på alla varningar och hållit sig inomhus, säger Dan Bergh på räddningstjänsten i Söderhamn.

- Just nu är det inte snöfallet utan den hårda vinden som är problemet. Vägarna driver igen och det var tur att det här ovädret kom under ett veckoslut då det är mycket mindre trafik. Jag hoppas att det lugnar ner sig några dagar för det är många som är tröttkörda, säger Karina Nylander.

Kommunens säkerhetssamordnare Michael Lindberg ser en ljusning på läget:

- Vi har haft hög beredskap men det värsta verkar vara över nu.

Det finns inga rapporter om driftstörningar inom el- och telefonnätet men all tågtrafik söder om Gävle är inställd till lunchtid i dag.

På E4 mellan Söderhamn och Gävle har det var flera avåkningar vid Hagsta. Tidigt på lördagsmorgonen var det stopp i trafiken på norrgående körbanan på E4 fyra kilometer norr om Hagsta.

Lagom till att vägen blivit klar efter den tidigare olyckan blev det vid niotiden åter stopp i norrgående vägbana, nu vid Skarvberget norr om Gävle.

Enligt tillgängliga uppgifter har ingen människa skadats.

Mer läsning

Annons