Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir blåsigt värre på nyårsafton - med inslag av jazz

/
  • Mats Siggstedt dirigerar nyårskonserten på Röda Rummet.

Ett år har gått, vilket betyder att det är dags för en konsert med pompa och ståt. Den traditionella nyårskonserten med Söderhamns Musikkår går av stapeln på nyårsafton och gästas i år av Ulrika Beijer.

Annons

För 22:a gången arrangerar Söderhamns Musikkår och ABF Hälsingekusten den årliga konserten signerad blåsorkester. Konferencier är kultur- och fritidschefen Anders Uddén och platsen är Röda Rummet på Kulturens Hus i Söderhamn.

Det blir traditionell blåsmusik blandat med flera kända stycken, utlovar dirigenten Mats Siggstedt. Vissa favoriter som Abbas "Happy New Year" och "Champagnegaloppen" återfinns på spelschemat år efter år.

Lär mer: "Det är topp och en tradition"

Årets konsert innehåller dock en del show- och jazzinfluenser. I och med att Ulrika Beijer uppträder är jazzpianisten Thomas Jutterström med och spelar.

– Det drar lite åt jazz- och showhållet. Thomas Jutterström spelar, samt basisten Johan Timan och trummis Stefan Andersson, säger Mats Siggstedt.

Läs mer: Det blir riktigt rockigt under Bollnäs Blås nyårskonsert

Årets gästsolist, Ulrika Beijer, har tidigare varit med i musikaler som The Sound of Music, SPÖK och Jesus Christ Superstar samt turnerat med egna shower. Hon har även körat bakom Ulf Lundell och Engmans Kapell.

– Ulrika är duktig och vi har jobbat mycket ihop tidigare. Hon passar till att göra en nyårsgrej, säger Mats Siggstedt.

På onsdagskvällen var det dags för genrep. Orkestern som består av omkring 40 musiker har repeterat under hösten. Många gamla elever kommer hem för att spela på nyårsafton.

– Det blir många roliga återseenden för oss i orkestern. Det är enda gången om året som många av oss ses, säger Mats Siggstedt.

Konserten är nu utsåld, men några extra biljetter kommer att finnas tillhanda.

Läs mer: Bildspecial: Nyårsraketer och julnostalgi

Mer läsning

Annons