Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev "hett" i vårkylan

/
 • Alexandra Gard förbereder varma korvar med bröd. På första maj är hon samtalsledare i en paneldebatt i Ljusne Folkets Hus.
 • Hans Forsman, charmör med vågor i håret, försökte flirta in sig hos PRO-körens damer i Ljusne. Vi vet inte hur det gick för honom.
 • Birgit Fredriksson med delar av PRO-kören. Vad dom inledde med?
 • Vackra sånger till vårens ära. Manskören Kamraterna klämde i med
 • Det nappar för Moa Larsson, med viss hjälp av Jonas Andersson.
 • Det var mycket folk, men lite spel, tyckte Patrik Törnros, till vänster. Men till sist blev det fart vid chokladhjulet ändå.
 • Titel? Jo, Thomas Gustafsson är Sandarnes förste majbrasetändare. Han vet hur en brasa ska tändas, men det fanns nog en och annan som tyckte att kasen brann ner lite väl fort.
 • David Gustafsson lägger an. I Sandarne kunde man skjuta med paintball-gevär.
 • Frans Sjöholm-Reit, med pappa Johan. Elden värmde skönt i ryggen, men nog var det bra att behålla toppluvan på.
 • Ljusne fick till en rejäl kase som brann vackert vid Ljusnan strand. Men vid 21-tiden började människorna dra sig därifrån. Temperaturen höll sig kring fem plus.
 • Ljusnes majkase var den avgjort största vi såg på torsdagskvällen. Ett träd avtecknar sig majestätiskt mot lågorna.

"Vintern raaa..." – ja, visst har den det. Men det kylde på torsdagskvällen och brasorna behövdes verkligen.

Annons

Vilket smäller högst, Valborgmäss med kase och kör – eller Valborgsmäss med Classe Sigvardsson, kase och femkamp?

Den tävlingen får Ljusne och Sandarne göra upp om sinsemellan.

Men brasorna brann bra, både på Sandarne IP och nedströms kraftstationen vid Ljusnan. I Sandarne hade man Thomas Gustafsson som förste majkasetändare. Här är hans råd för att få det att tända till:

- Man dränker in boardbitar i diesel. Då tar det sig ordentligt, sa Thomas.

I Ljusne laddade en medlem av Söderhamns mest politikertyngda familj upp med korv och dricka. Jo, ni gissade alldeles rätt. Hon heter Alexandra Gard och går i pappa Lennarts fotspår vad det politiska engagemanget beträffar.

Ett 20-tal sångare ur PRO-kören radade upp sig tillsammans med dragspelarna Bengt Andersson och Sven-Erik Zäll. Birgit Fredriksson bläddrade upp nothäftet för att visa vad man skulle starta med: "Vintern raa..."

Ljusne hade den största kasen, men Sandarne hade mest folk, och mest aktiviteter, såväl paintball som fiskdamm, chokladhjul, bolltävlingar och lite till.

Några kasar i Mo och Bergvik lyckades vi inte hitta.

Men inne i stan gick det "hett" till: ett ungdomsgäng kissade och stökade runt på Åsbäcksgatan. Två män slogs så fönsterglaset yrde på Snapplåsgränd. Vid busshållplatsen på Källgatan slogs ett gäng.

Mer läsning

Annons