Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Derby" för Körduellen

Vem sjunger hem segern när Körduellens final går på sista Trivselkvällen? "Derbyt" står mellan Gospelkören och Rockungdomskören.

Annons

Körduellen har varit en av årets nyheter i de traditionella Trivselkvällarna på Berget. På torsdagskvällen går finalen när Gospelkören och Rockungdomsgruppen "drabbar samman".

Det finns 15 000 kronor i potten att hämta för segraren – och ett än så länge hemligt tröstpris till förloraren.

- Det känns jättespännande. Körduellen är en kul grej. Det var inte så lätt att jaga ihop körer, men är man ute i god tid så kunde man fått en från varje kommun,säger Jamina Jansson, ledare för Rockskolekören.

- Det blir ett väldigt tufft motstånd. Rockskolekören är riktigt bra. Men det är bara att gå ut och köra. Det är publiken som avgör, säger Lena Pettersson som leder Gospelkören tillsammans med Rune Bertilsson.

Båda vill ha en breddning av körer, åldrar och stilar om Körduellen går även nästa år.

• Konferencier Per-Erik Sortti, hur tycker du att Körduellen fungerat?

- Jag tycker att det är ett lyft att ha fått upp så många på scenen, säger Per-Erik Sortti.

• Men det är ju väldigt få körer som ställt upp?

- Vi har varit tuffa i kriterierna. Det finns så otroligt många kyrkokörer i Söderhamn, men vi ville undvika den genren och då smalnade utbudet av. Men jag tror att det blir ett bra derby, säger Sortti.

När ridån gått för årets sista Trivselkväll ska Per-Erik Sortti och arrangörerna träffas för att göra en utvärdering av program och artister – och diskutera eventuella förändringar.

Mer läsning

Annons