Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill stärka tjejers självkänsla: "Tjejer ska inte behöva känna sig rädda när de går ut på stan"

/
  • Elin Hedlund och Emma Jonsson vill att tjejer ska våga stå upp för sig själva och säga ifrån.
  • Under helgen kommer Girlpower UF hålla sitt event Tillsammans gör vi skillnad för att stärka tjejers självförtroende och självkänsla.

Hur skulle du reagera om någon tog dig på rumpan på krogen? Många vågar inte säga ifrån. Det vill Elin Hedlund och Emma Jonsson ändra på med sitt event Tillsammans gör vi skillnad.

Annons

– Själv har jag bra självförtroende, blir arg och visar att det inte är okej, men jag vet andra som bara går undan och säger ingenting. Vi vill uppmana tjejer at få självförtroendet att våga säga ifrån, säger Emma Jonsson.

– Tjejer ska inte behöva känna sig rädda när de går ut på stan, säger Elin Hedlund.

Läs också: Framtidens företagare ställer ut i Edsbyns museum

Genom sitt UF-företag Girl Power UF håller de under helgen sitt event Tillsammans gör vi skillnad på CFL i Söderhamn. På fredagen är ett privat event för kommunens åttor och nior. Då föreläser Polisen om sexualbrott ur ett brottsoffers perspektiv, S-kvinnor om självkänsla och Defend Yourself UF om självförsvar.

Läs också: De har gett ut en guidebok för de som just flyttat hemifrån

– Jag kommer ihåg själv att just i åttan förändras man så mycket, går från barn till tonåring. Man behöver nog få den här informationen och självförtroendet på resan, så att man kan blomma ut ännu mer i gymnasiet, säger Emma Jonsson.

Under lördagen är eventet öppet för allmänheten. Då kommer Defend Yourself UF tillbaka och Frisk och fri kommer att berätta om självkänsla.

– Genom det här eventet där vi pratar om självförsvar och självkänsla vill vi ta upp debatten om att det är lika viktigt att tjejer får ta plats precis som killar, säger Elin Hedlund.

Läs också: UF-företaget som satsar internationellt – "måste vara lite galen som företagare"

Mer läsning