Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill också fira på lördag

/
  • Volontärjobbarna från vänster, Petra Zetterlund, Frida Olsson, Anna Almén och Anna Skantze (och Mats Lager och Beatrice Svedberg som inte kunde vara med på bilden) åker till Ockelbo på lördag. ”Vi ville göra något minnesvärt när kronprinsessan gifter sig – och dagen i Ockelbo kommer definitivt bli minnesvärd” säger initiativtagaren Frida Olsson.Foto: Jens L’Estrade

Att vara i Ockelbo och kombinera bröllopsfirandet med volontärjobb på lördag – vilken toppen- idé! Åtminstone enligt Söderhamnstjejen Frida Olsson.

– Det ska bli fantastiskt kul, säger Frida och berättar att hon raggat med sig fem arbetskamrater till Ockelbo på lördag.

Annons

Det blir en tidig morgon för de sex Söderhamnsborna som på lördag sätter sig i bilen och kör till Ockelbo. Klockan 9.00 börjar deras arbetspass.

– Vi ville göra något speciellt på lördag och nu kan vi verkligen se tillbaka och minnas vad vi gjorde den dagen kronprinsessan gifte sig, säger Frida.

Att ni jobbade?

– Jamen precis, haha. Men jag tycker det ska bli jätteroligt att jobba i Ockelbo, det är ju ideellt och det kommer att bli en toppendag, säger Frida bestämt.

Frida Olsson, som till vardags jobbar med just värdskap på X-trafik i Söderhamn, skrev på sin facebook-sida att hon tänkte åka till Ockelbo och volontärjobba och undrade om någon hade lust att hänga på? Vips så hade Frida samlat ihop fem tjejer och en kille som ville fira bröllopet i brudgummens hemort.

– Ockelbo är fantastiskt vackert och byfesten med naturen och allt lockar verkligen oss, säger initiativtagaren Frida Olsson.

242 volontärer hoppas Wij trädgårdar få ihop till framför allt tårtbuffén och picknickstationen. Men man behöver också parkeringsvakter och publikvärdar och än finns det plats för intresserade att anmäla sig.

– Ja, ju fler som vill vara med och hjälpa till, desto kortare stund behöver alla vara där, så det är inte för sent, säger Malin Eriksson, vd på Wij Trädgårdar.

På lördag hägrar sex timmars jobb för Söderhamnsfolket tillsammans med chefskocken Rune-Kalf Hansen som har komponerat picknickkorgarna.

– Han är ju en fantastisk kock. Det ska bli superinspirerande, säger Frida och berättar att hon längtar efter att få prova maten.

– Speciellt strömmingen med granskott ska bli spännande. Det låter ju lite annorlunda, säger hon.

Arbetsuppgifterna består av att montera och servera picknicken som bland annat består av rökt vildsvinskorv med ägg- och tranbärsdressing, vildsvinsstek med libbstickmarinerad gurka, serverad med nakenhavrekräm smaksatt med pepparrot och vitlök. Och Frida tror, och hoppas, på en stressig dag.

– Ja, absolut, jag hoppas på positiv stress – alltså massor med folk, mycket fart och riktigt intensivt, säger hon.

Klockan 15.00 är jobbpasset slut men Frida och hennes kompisar blir nog kvar ett bra tag i Ockelbo.

– Ja det är nog ingen av oss som har bråttom hem. Efter jobbandet ska vi ägna oss åt firandet, säger hon.

Sofia Wike

Mer läsning

Annons