Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"De tar lagen i egna händer"

Taxichauffören som misstänks ha förgripit sig på en handikappad kvinna slår nu tillbaka kritiken. Han känner sig kränkt och anser att de andra taxibolagen inte ska hindra honom från att jobba.

– De leker Gud och dömer mig utan rättegång, säger den misstänkte chauffören.

Annons

Den taxichaufför som misstänks ha förgripit sig på en handikappad kvinna i Söderhamn släpptes förra veckan ur häktet, i väntan på rättegång.

Men redan i helgen var han tillbaka på gatorna med sin taxibil – som friåkare i Gävle.

Det har väckt starka reaktioner från en del taxibolag i staden. De anser att han inte borde få köra så länge han är misstänkt för sexbrott.

– Jag blir både upprörd och förtvivlad. Jag vill att folk ska veta att han kör här så att de kan välja de etablerade taxiföretagen i stället, säger Yvonne Hägglund, taxichaufför hos Stor & Liten, till GD.se.

Den brottsmisstänkte taxichauffören känner sig kränkt av de andra chaufförernas beteende.

– Jag har kört taxi i 25 år utan incidenter. En del kanske hade tagit time out tills domen kommit. Men jag har inte gjort något fel och skulle inte må bättre av en time out. Det är skönt att jobba, göra rätt för sig och träffa folk, säger han.

Taxichauffören är starkt kritisk till att de andra taxichaufförerna försöker förstöra för honom.

– De tar lagen i egna händer och dömer mig på eget bevåg. När jag fått min friande dom kommer jag att stämma dem för förtal, säger han.

X-trafik, den brottsmisstänkte chaufförens arbetsgivare i Hälsingland, har stängt av honom i väntan på domen.

– Blir han fälld kommer han definitivt inte att köra mer för oss. Men det är för tidigt att säga vad som händer om det blir en friande dom, säger förvaltningschefen Matts Hildebrand.

Mer läsning

Annons