Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gick vidare i Rockkarusellen

/
  • von Wictor and his flying cirkus, som spelat ihop sedan september, har gått vidare. Det är jätteroligt. Det är så få band som gör det, så det känns grymt bra, säger Gustav L´Estrade, gitarr.

Efter 20 deltävlingar runt om i länet har sex band gått vidare till länsfinal i musiktävlingen Rockkarusellen. Tre av dem kommer från Söderhamn.

Annons

19 band har slagits ut på vägen. Men hittills har det gått bra för Söderhamnsbanden. von Wictor and his flying cirkus, Views och Mundane har alla gått vidare, tillsammans med Lady Loveless och Nancy Valentine från Hudiksvall, och Daniel Holm från Edsbyn.

Mundane har funnits i omkring två år, består av fyra killar i dryga 30-årsåldern, som spelar rock-metal och har sin replokal i en friggebod i Flor.

- Hade nån sagt innan att vi skulle gå vidare skulle vi ha blivit överraskade. Men vi höjde oss till en högre nivå. Så vi trodde nog att vi hade en chans, säger Linus Gustafsson, gitarr.

Den 17 april spelar Mundane och de andra finalisterna i länsfinalen i Sandviken. för de som går vidare väntar distriktsfinal och kanske även den stora riksfinalen, som hålls i Eskilstuna i mitten av maj.

 

Läs en längre intervju med Mundane i tisdagens Söderhamns-Kuriren.

Mer läsning

Annons