Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig information om kommunväxel

/
  • På Söderhamns kommuns hemsida fanns ingen information om att det inte gick att ringa genom kommunens växel.

Under delar av onsdagen gick det inte att nå kommunväxlarna i Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig. På Söderhamns kommuns hemsida fanns heller ingen information.

Annons

Både Hudiksvalls kommun och Nordanstigs kommun lade upp information på sina hemsidor, men sådant saknades alltså på Söderhamns kommuns hemsida. När Söderhamnskuriren under eftermiddagen får kontakt med Jan Bergenholtz, kommunens enhetschef för marknad och IT, vet han inget om händelsen.

– Det är naturligtvis allvarligt, speciellt om ingen information fanns på hemsidan. Det kan bero på att vi haft personal borta på verksamhetsplanering, säger Jan Bergenholtz.

Han återkommer lite senare och berättar då att avbrottet ska ha berott på att en kabel grävts av, men att trafiken styrts om och att det därmed ska fungera att ringa igen, även om det kan tuta upptaget.

Gunnel Lindqvist, chef för kommunväxeln i Hudiksvall, hade annan information om vad som hänt.

– Svenska Kraftnät har meddelat att man gjort ett underhållsstopp. Vi har inte blivit underrättade i förväg om att det skulle ske. Stoppet började 9.22 i dag och ska eventuellt pågå ett helt dygn. Svenska Kraftnät försöker påskynda sitt arbete när de sett vilka problem som uppstått.

Mer läsning

Annons