Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig brandsäkerhet i rådhuset

/
  • Räddningschefen John-Erik Jansson är inte nöjd med brandsäkerheten i Rådhuset.

Räddningschefen John-Erik Jansson var på plats när kommunfullmäktige samlades till höstens första möte i det anrika rådhuset och berättade att han såg allvarligt på den dåliga brandsäkerheten i huset.

Annons

Rådhuset är klassat som ett kontorshus, om man ser till brandsäkerheten. Men det stämmer inte riktigt med verkligheten. Fullmäktigesalen är en samlingslokal för minst 60-70 personer, och där ska det finnas minst två utrymningsvägar utifall det skulle börja brinna.

Det finns visserligen två trappor till nedervåningen. Men de leder till samma hall, och då räknas det som en utrymningsväg.

– Den andra finns om man går upp en trappa för att sedan klättra ner på en stege som sitter på fasaden, sa John-Erik Jansson.

Långt ifrån alla klarar en sådan manöver.

Och nu ska en utredning tillsättas för att se vad man kan göra åt brandsäkerheten i Rådhuset.

– Jag tycker att det här är allvarligt. Men eftersom det är ett kulturhus är det inte helt enkelt att lösa det här problemet, så jag hoppas att det finns en lösning som alla blir nöjda med, sa John-Erik Jansson.

Än så länge finns det bara ett råd att ge till alla som besöker fullmäktigesalen.

– Ta alla larm på allvar och ta er ut så fort som möjligt till samlingsplatsen, som i det här fallet är torget, sa John-Erik Jansson.

Mer läsning

Annons