Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cp-skadad får inte skolskjuts

/
  • Det är rent ut sagt för jäkligt att inte kommunen ställer upp och betalar. Men eftersom det här handlar om min dotters utveckling är det ett måste att hon får gå på Höghammar, säger Sofia Persson.

I höst ska cp-skadade Alva Holm börja i ettan. Hennes mamma vill att hon ska gå på Höghammarskolan i Bollnäs där de bästa resurserna finns.
Men det tycker inte Söderhamns kommun. Nu tvingas Sofia Persson att betala 2 000 kronor i månaden för dotterns skolskjuts.

Annons

Alva Holm är född med en cp-skada och har haft stora problem med rörligheten, tidigare var högerarmen så gott som helt förlamad. Hon har också svårt med talet.

Nu, när Alva blir sju år och ska börja ettan, står de inför ett problem. Alvas mamma Sofia Persson anser att Alva ska gå på Höghammarskolan i Bollnäs där de bästa resurserna finns.

Det tycker däremot inte Söderhamns kommun som menar att samma möjligheter kan erbjudas på särskolan i Ljusne.

- Som förälder har man rätt att välja vilken skola som helst åt barnen, problemet är att kommunen inte är tvungen att betala skolskjuts. Och det tänker de inte göra för Alva, säger Sofia.

Eftersom hon själv anser att Alva inte kommer att få de resurser och stimulans som behövs för hennes utveckling i Ljusne har hon bestämt att Alva ska gå i Bollnäs. Därmed måste hon betala skolskjutsen ur egen ficka – 2000 kronor i månaden i minst nio år.

- Det är rent ut sagt för jäkligt att inte kommunen ställer upp och betalar, säger Sofia Persson

Läs kommunens resonemang om Alva och skolskjutsen i fredagens Söderhamns-Kuriren

Mer läsning

Annons