Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Citybreak ska få turistguldet att flöda

Fiske. Ridleder. Vandringsleder. Skärgården. Många fina "rutor" ska virkas ihop till ett turismnätverk. På tisdagen var det avstamp i Kulturens Hus i Söderhamn.

Annons

"Oringen-året" 2006 gjorde turisterna av med 261 miljoner kronor i Söderhamn. Det gjordes 485 000 övernattningar.

Motsvarande mätning för 2008 är på gång. Om den visar lika bra siffror vet man inte än, men det finns en hel del att ta tag i för att få turistguldet att flöda i Söderhamn – och Hälsingland.

Vi ska bli bättre på att ta emot våra besökare via ett finmaskigt turismnätverk, var tankegången bakom tisdagens träff för entreprenörer i branschen. Ett dussintal hade infunnit sig för att diskutera hur man ska bli bättre på att hänvisa till varandra i större eller mindre "paket".

- Vi har varit kassa på att samarbeta, sa visionssamordnare Lennart Westman kritiskt.

• På plussidan finns fisket och skärgården:

- Vi har öppnat 30-40 kilometer stängda fiskevandringsvägar. Till hösten kommer vi att ha 100 bokningsbara bäddar i skärgården. Taxibåten läggs ut på entreprenör. Vi söker projektledare för Kustnära mötesplatser, berättade planeringschef Ingemar Olofsson.

• På minussidan:

Söderhamn har praktiskt taget ingenting att erbjuda turistande barnfamiljer. Piratön och Trivselkvällarna på berget är det enda.

Satsningen på att göra Söderhamn till hästkommun har uteblivit.

Thomas Söderqvist, Hälsingland Turism, presenterade bokningssystemet Citybreak som ska göra Hälsingland bokningsbart på nätet till midsommar. Det handlar i första hand om boendeanläggningar.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons