Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer fick bluffaktura

/

Christer Odmann fick en faktura på 3 987 kronor för tjänster han aldrig beställt. Nu har det etablerade företaget Riksdelen gått ut med en varning om att andra skickar bluffakturor i deras namn.
– Jag hoppas att de sätter dit dem, säger Christer Ödmann.

Annons

Christer Ödmanns företag existerar inte längre. Ändå fick han en faktura för grunduppgifter hos sökvertyget Riksdelen den 26 juni. De ville ha 3 987 kronor för att Christer Ödmanns företag skulle finnas tillgängligt på internet och i deras katalog.

– Jag tänkte direkt att det var någon som ville luras i semestertider. Jag går aldrig med på sådana här saker, säger Christer Ödmann.

Fakturan rubriceras som en påminnelse och förfallodatumet ligger bara några dagar bort. Christer Ödmann ringde Riksdelen utan att få svar. Men polisen hade hört talas om de här fakturorna tidigare. Riksdelen AB:s vd Tony Fridland beklagar de falska fakturorna men är inte förvånad över att det drabbar just hans företag.

– Jag tror att de använder oss för att vi är en stor aktör på den här marknaden. De kan ju självklart hitta på ett eget namn, men jag tror att de använde ett etablerat varumärke för att de trodde att det skulle öka chansen att fler skulle gå på bluffen, säger Tony Fridland.

Nu jobbar Riksdelen med att ha en aktiv dialog med de berörda kunderna och de gick snabbt ut med ett varningsmeddelande på sin hemsida. De har även polisanmält händelsen för att personerna bakom bluffen inte ska komma undan.

Mer läsning

Annons