Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chaufförer ser allvarligt på det misstänkta sexbrottet

/
  • Flera taxichaufförer mår dåligt efter det misstänkta sexbrottet förra veckan. Det sätter en stämpel på hela skrået, tycker Mikael Svensson och Håkan Strid på Strids Taxi i Marmaverken.

Taxichaufförer ser allvarligt på det misstänkta sexbrottet förra veckan.

Det drar skam över hela kåren.

- Jag har svårt att förstå att det hänt, säger Håkan Strid.

Annons

Det misstänkta sexuella övergreppet under en färdtjänstkörning förra veckan bekymrar taxichaufförer i kommunen. Att köra taxi känns inte lika kul längre, hedern i yrket har fått sig en rejäl törn, tycker flera av chaufförerna.

- Jag och kollegorna tycker att det är jobbigt. Vi har pratat mycket om händelsen, men vi förstår inte hur det kunde hända, säger Håkan Strid, ägare till Strids Taxi.

Det lilla taxibolaget i Marmaverken har två minibussar som kör färdtjänstresor och sjukresor. Hela verksamheten bygger på körningar åt kommunen och landstinget. Under flera år har han och hans två anställda jobbat för att kunderna ska känna tillit och trygghet.

- Några av våra kunder känner sig otrygga i vardagen ändå. Och då är det för jävligt att de inte ens ska kunna känna sig trygga hos oss. Jag vill absolut att kunderna ska ha förtroende för oss men jag vet inte hur lång tid det tar innan vi återvinner det.

- Om en chaufför gör en sån här grej skadar det hela skrået. Det spelar ingen roll vilket bolag han jobbar för, alla drabbas, säger Stefan Strid.

Problemet finns och Stefan Strid har några idéer på hur man kan minimera riskerna för att något liknande händer igen. Bättre kontroller av nya förare och kontinuitet i körningarna ökar tilliten, menar han.

Stämningen är tryckt i lunchrummet hos Söderhamns Taxi. De senaste dagarna har flera taxichaufförers tankar gått till den drabbade kvinnan och hennes anhöriga. I en liten stad som Söderhamn känns det mycket olustigt att bedriva taxiverksamhet just nu, enligt Paul Larsson, ordförande i Söderhamns Taxi.

Hedern i yrket känns inte bra, tycker Lars-Göran Hellbom på Söderhamns Taxi.

- Det känns som en skam för hela kåren. Det går inte med ord att beskriva, säger han.

Mer läsning

Annons