Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerns Magnus Svensson: ”Tesla kanske blir en vanlig syn”

/
  • Vid Centerpartiets distriktsstämma i Söderhamn omvaldes Magnus Svensson till ordförande för ytterligare en period.

Nu har Centern valt vad som är viktigast att lyfta fram i länet.
Hälso- och sjukvård, skola, miljö och företagande är de väsentliga punkterna, enligt partiets distriktsstämma som hölls i helgen.

Annons

Under söndagen höll Centerpartiet i Gävleborg distriktsstämma i Kulturens Hus i Söderhamn. 150 ombud representerade 2 000 medlemmar i mötet som distriktsordförande Magnus Svensson sammanfattar som mycket lyckat.

Läs också: Politikerna om att lämna Norrland för Svealand

– Det har varit en bra stämning och många och långa diskussioner. Inte minst efter Anders W Jonssons anförande, några minuters frågestund blev till dryga timmen, säger Magnus Svensson.

Under stämman diskuterades framför allt fyra punkter som behandlats under hela förra året, vilka är:

• Hälso- och sjukvård

• Skola

• Företagande

• Miljö

– Det handlar om hur vi förädlar visioner och idéer. Hur vi får hela länet att leva, säger Magnus Svensson.

Läs också: "Röda Gävleborg" ett minne "blått"

När det gäller hälso- och sjukvård vill partiet att basfunktioner ska finnas i all delar av länet. Inom skolan är det små och medelstora enheter som gäller, även på landsbygden. Förutsättningar måste ges till företagandet och fokus ligger där på Rot- och Rutavdragen. Miljön är den sista punkten där Centern ser fler laddstolpar och lokalproducerad mat i ökad omfattning.

Läs också: Landshövdingen: "Är det något som länet behöver är det stolthet"

– Tesla kanske blir en vanlig syn här, men vi måste också se till att storstäderna får sin mat. Vi måste helt enkelt skapa ett grönare samhälle, säger Magnus Svensson.

Två motioner antogs också som går vidare till nästa års partistämma. Den första handlar om att gravida kvinnor själva ska ha rätt till att välja om de vill sjukskriva sig sista graviditetsmånaden. I stället för som i dag då det finns möjlighet att ta ut föräldrapenning i förskott.

Den andra handlar om att oförsäkrade barn med kroniska eller livshotande sjukdomar ska ha rätt till försäkring. I dag är det enligt motionen de fattigaste som drabbas hårdast, eftersom det oftast är de som står utan bra skydd.

Mer läsning

Annons