Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cedron gör Europa – "Det är det absolut bästa som finns"

/

Söderhamns hardcorestoltheter Cedron är just nu ute på en intensiv Europaturné, som inleddes med släppet av nya singeln Time Heal My Wounds med tillhörande video. Sångaren Anton Larsson rapporterar från Verona, Italien.

Annons

Berätta om nya singeln. Hurdana reaktioner har ni fått på videon/singeln?

– Time Heal My Wounds är första låten på ett helt album som släpps tidigt nästa år. Den handlar om hur tiden helt enkelt läker de yttre såren, men lämnar en döende på insidan istället. Om depression och hur de påverkar människorna närmast runt en. Skivans tema är mörkt. Vi ger vår syn på samtiden. Till viss del är den politiskt, men framför allt har skivan ett Söderhamnsperspektiv. Min inkorg har varit sprängfull av fina ord varje gång jag fått wifi. Videon har spridits mycket mer än vi trodde. Bara på någon dag var det över 3000 personer som sett den, och en himla massa fina lovord om den. Bästa känslan någonsin.

Se Cedrons video till Time heal my wounds här.

Hur är turnélivet? Kommer det mycket folk?

– Det ironiska med att åka runt i Europa och spela låtar med inte alltid så positiva texter är att det är det absolut bästa som finns. Hittills har vi bara haft kanonspelningar. Vi spelar i städer vi aldrig varit i, ändå är folk där tidigt för att se oss och sjunger med i några av låtarna. Helt otroligt. Däremot blir det mycket bilåka. Mycket chips. Jag skulle också ha kunnat packa ner mer underkläder istället för att snålboka minsta bagaget på flyget. Men det är lätt att vara efterklok.

Vad händer när ni kommer hem igen?

– När vi kommer hem ska vi börja planera släppet ordentligt. Skicka alla sista filerna till vinylfabriken, designa nya tröjor och fira julafton tänkte vi. Allting är inspelat och klart, så det är bara att vänta på den långa vinylproduktionen som gäller. Vi hinner säkert klämma in några spelningar lite närmare där emellan!

Ikväll (onsdag) spelar ni i Italien, igår var ni i Tyskland, och i morgon i Österrike. Är ni trötta?

– Vi är aströtta. Vi checkade precis in på vårt hotell i Verona. Observera: det hör INTE till vanligheterna att vi sover på hotell. Så nu känns det riktigt härligt. Vi har aldrig spelat i Wien någon gång tidigare så det ska bli najs. Dock är det typiskt: den enda gången vi har lyxiga hotellsängar så ligger vi vakna och ivrigt kollar sociala medier tills fyra på natten fast vi har drygt 7 timmar körväg i morgon bitti. Jävla wifi-generation.

Från tidigare turné: Cedron ute i Europa

Mer läsning

Annons