Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus Park på fötter igen

/
  • Det blir lite tommare på Vågbro Center vid årsskiftet, när Amicus flyttar ut. Den ekonomiska situationen ser trots allt bättre ut nu, än för ett år sedan.

Campus Park AB visar ett plus för första halvåret i år. Men resultatet kan komma att naggas i kanten vid årsskiftet då Amicus, boendet för ensamkommande barn, flyttar ut.

Annons

För ett och ett halvt år sedan såg det ekonomiska läget för Campus Park Vågbro AB bekymmersamt ut. Bolaget, som driver Vågbro Center, drogs med förfallna räkningar.

Likviditeten urholkades som ett resultat av stora investeringar i byggnaderna på området, som tidigare hyste Vågbrohemmen, som drevs av landstinget.

Men på senare tid har ekonomin stabiliserat sig. För första halvåret 2009 visar bolaget ett rörelseresultat på drygt 850 000 kronor, vilket i praktiken innebär en resultatupphämtning med cirka 1,2 miljoner kronor jämfört med samma period 2008.

I januari i år var 45 procent av den 23 000 kvadratmeter stora lokalytan på Vågbro Center (före detta Vågbrohemmen) uthyrd. Den beläggningen kommer att minska vid årsskiftet i samband med att Amicus, boendet för ensamkommande barn, flyttar in i allmännyttiga Faxeholmen AB:s tomma lägenheter. Gruppen ensamkommande barn kommer att splittras då en grupp ska in på Tallvägen (Renlaven) och en annan hamnar i Ljusne (Furuvägen).

- Det är ju tråkigt förstås, men inte så mycket att göra åt, säger Erik "Lubbe" Persson som därmed får ytterligare 1 000 kvadratmeter att leta hyresgäster till.

- Jag har inte gett upp hoppet om att kunna bygga seniorbostäder här ute. Vågbro Center är det perfekta stället för den typen av boende, säger Erik "Lubbe" Persson, som tror att förbättrade ekonomiska villkor för byggandet ska få det att lossna rejält framöver.

Mer läsning

Annons