Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C2SAT etablerar sig i Kina

Det går bra för antenntillverkaren C2SAT, vars hela produktion sköts i Söderhamn. Ett avtal med kinesiska Xinguo kan enligt vd Fredrik Nygren ge licensintäkter inom ett halvår.

Annons

Solnaföretaget C2SAT etablerade sig i Söderhamn under 2005. De utvecklar, tillverkar och säljer så kallade VSAT-antenner. Dessa används av båtar för att kunna fixera en satellit på himlen och sedan följa satelliten genom att kompensera för båtens rörelser och krängningar. Detta gör att kommunikationskontakten inte påverkas av vädret på samma sätt som andra.

För tillfället sker all produktion i Söderhamn. Förutom tillverkningen av antennerna, utvecklas här också bolagets produktionsteknik.

Men C2SAT vill även utvecklas utanför Söderhamn. Bolaget har sökt lösningar utomlands och har nu nått ett avtal med kinesiska Xinguo.

- Inom sex månader kommer produktion och försäljning att vara igång där borta. Tre personer är dedikerade för Kina, varav en är en svensk erfaren produktionsansvarig, säger vd Fredrik Nygren i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons