Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bygdegården har blivit mer av en motorkåk"

/
  • Tommy och Lena Holmberg, Sören Vernersson och Britt-Inger Dobbrown och Dan Stenberg och Olle Karlsson uppskattar MC-kvällarna.
  • Kafédelen på Mo bygdegård är inredd i klassisk 50-talsstil.
  • Bollnäsborna Sören Vernersson och Britt-Inger Dobbrown redo att bränna iväg.
  • I en hylla vid disken står alla stammisars egen mugg. De är en hel del.

Bike Night i Mo lockar besökare från hela Hälsingland. Nu laddar arrangörerna om inför en brummande finalkväll.

Annons

Det dånar och mullrar över parkeringen, allt eftersom raden av motorcyklar fylls på. Är det Bike night i Mo går det inte att räkna med annat.

– Det är skittrevligt här, hela grejen är att träffa folk med samma intresse. Bygdegården har blivit mer av en motorkåk, säger besökaren Kent Nyberg.

Han är inte ensam om att uppskatta evenemanget. Trots sommarens gråa väder har motorkvällarna i Mo, någon mil utanför Söderhamn, haft minst 50 besökare varje vecka. På måndagar är det bil- och mc-träffar, medan torsdagar vigs enbart åt åken med två hjul.

Golvet i det relativt nyrustade kaféet är klassiskt schackrutigt, och de ljusa väggarna pryds av tavlor på Marilyn Monroe, Elvis och såklart olika fordon. Överallt sitter små detaljer i 50-talsanda, en blandning av allt från loppisfynd till skänkta grejer. Ovanför ett mörkrött bord från gamla McDonalds sitter ett flygfoto över området.

– Det är riktigt mysigt här nu. Jag är en Coca Cola-älskare, så färgerna här är såklart rött, svart och vitt, säger Kicki Nordh och skrattar.

Hon är en eldsjäl inom föreningen, och har drivit de så kallade Bike nightsen sedan förra sommaren. Stämningen på träffarna beskriver hon som lugn och fridfull. Och det är svårt att missa den familjära atmosfären. Även om majoriteten av besökarna kommer från andra håll i Hälsingland så är det alltid många välkända ansikten på besök. En hylla bredvid disken skvallrar om ett 50-tal stammisar.

– Här har de alla en varsin mugg, som de bara hämtar när de ska fika, säger Kicki Nordh och pekar på en vit, lite sliten kopp.

Hon vet exakt vilken mugg som tillhör vem, och samlingen växer sakta men säkert. Intresset för motorcykel- och bilträffarna ökar för varje gång kaféet har öppet. Första veckan i augusti är det dags för finalkväll för MC-träffarna, och Kicki Nordh hoppas på fullt hus. Kanske blir det i klass med en av sommarens bilkvällar.

– Då var det kö ut på gården från fiket, då uppemot 500 personer letat sig hit. Det var riktigt kul, säger Kicki Nordh.

Mer läsning

Annons