Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bul-skyltar är på gång

/
  • De upphöjda övergångsställena på Södra Hamngatan är markerade med färgfält. Hastigheten är satt till 50 kilometer, vilket gör att mindre fordon – som det på bilden – kommer över med oförminskad fart, medan större fordon tvingas sakta in.
  • De upphöjda övergångsställena på Södra Hamngatan är markerade med färgfält. Inom kort kommer även skyltar upp som varnar för

Mörker, fukt och svart asfalt kan göra det svårt för bilister att se upphöjningarna vid nyanlagda bussangöringen på Södra Hamngatan. Borde det inte finnas skyltar? undrar bilist.

Annons

"Varför finns det inga skyltar om vägbulor vid nya busstorget?" undrar en bilist som för en tid sedan fick tvärbromsa inför en av upphöjningarna på Södra Hamngatan.

Tidningens utsända tog sig till platsen och kunde konstatera: det finns två upphöjda övergångsställen i anslutning till bussangöringen. Upphöjningarna är markerade med vita streck samt vita ytor som markerar övergång. Vissa trafikanter saktade in framför upphöjningarna – andra körde över med ohejdad fart.

• Borde det finnas skyltar som varnar för upphöjningarna?

- I projektet för bussomstigning ingår att NCC ska sätta upp skyltar. De har blivit försenade men kommer upp inom kort, säger trafikplanerare Johnny Olofsson.

Mer läsning

Annons