Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Budget för skolsatsning spricker - nämnden vill ha mer pengar

/

Pengarna till satsningen på flexibelt lärande i skolan räcker inte till. Därför vill barn- och utbildningsnämnden nu ha ytterligare 345 000 kronor.

Annons

Inriktningsmålet för flexibelt lärande är en satsning på digital undervisning som klubbades i kommunfullmäktige 2013. Den omfattar en grundskoleklass, en gymnasieklass och en klass på vuxenutbildningen och målet är att pedagogerna ska bli mindre bundna av läroböcker.

Läs också: Grönt ljus för att bygga om Stentägtskolan

– Man kom fram till en viss budget för det, men pengarna räcker inte. Nu fanns två alternativ. Antingen får vi hitta egen finansiering eller äska mer pengar. Vi i nämnden har valt att äska mer pengar, eftersom förslaget kom från kommunfullmäktige och inte från oss, säger Alexandra Gard (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Nämndens förslag är att man ska beviljas ytterligare 345 000 kronor. Pengarna ska gå till drift och leasing för de 50 datorer och 24 läsplattor som används i projektet och de ska täcka de två kommande åren. Totalt handlar det om 822 000 kronor, men en stor del av summan kan finansieras av nämndens budgetöverskott.

Läs också: Mer pengar satsas på svenskalektioner

Fullmäktige får nu två förslag att ta ställning till, antingen säger man ja till 345 000 kronor extra för målet eller så säger man nej. Säger man nej får i stället barn- och utbildningsnämnden försöka hitta finansiering själva.

Mer läsning

Annons