Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bro väcker diskussion

/

Cykelvägen mellan Bergvik och Marma håller på att växa igen. Samtidigt byggs järnvägen om för mer trafik. Bergviks allting har flera gånger anmält sin oro till kommunen. Ändå har ingenting hänt.

Annons

Redan i juni hörde Bergviks allting av sig till Söderhamns tekniska avdelning om den buskiga cykelvägen, som bitvis var så igenväxt att den knappt gick att cykla på, enligt föreningen.

– Vi gjorde en beställning på röjning redan då. Så jag blev väldigt förvånad när de hörde av sig igen för någon vecka sedan och sa att det fortfarande inte var röjt. Men ibland blir det en miss i kommunikationen, säger den tekniske chefen Lars Ståhl.

En ny beställning på röjning har gjorts och hoppas bli utförd före skolstart, men när det gäller järnvägen är även han orolig.

– Det kommer att bli direkt olämpligt att gå på bron när järnvägen är klar, säger han.

Järnvägen har hittills varit lite använd, men i och med ombyggnationen ökar dess kapacitet. När den är klar, någon gång under år 2019, kommer både fler och snabbare tåg trafikera rälsen vid cykelvägens bro. Därmed förändrar Trafikverket förutsättningarna för cykelvägen och bron. Därför anser kommunen att det är Trafikverkets ansvar att lösa problemet: Att flytta och bygga om bron, vilket skulle kunna kosta flera miljoner.

– Vi diskuterade det här redan för sex år sedan. Vi kommer hålla fast vid vår uppfattning och driva saken vidare i rätten. Men än så länge för vi dialog med Trafikverket, säger Lars Stål.

Mer läsning

Annons