Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra badvatten i Söderhamn

/

Vid kommunens provtagning fick alla testade bad betyget tjänligt. Bara en badplats visade något för höga halter av tarmbakterier.

Annons

Varje år tar Söderhamns kommun prover vid de tio största baden i kommunen. Alla bad i kontrollen bedömdes som tjänliga. Skogssandsbadet i Stråtjära fick däremot en anmärkning, med något för höga halter av tarmbakterien intestinala enterokocker. Men det är inget som ska oroa badgästerna. Något förhöjda värden kan vara tillfälliga och det kan finnas flera anledningar till det.

– Provet kan exempelvis ha tagits efter ett kraftigt regn som har dragit med sig djurspillning eller att vattnet har en annan turbulens än vanligt. Är det för höga halter av bakterien så bedömer man vattnet som otjänligt, vilket är mycket allvarligare, säger miljöchef Margareta Eiserman i Hudiksvall, och förklarar att ett omprov tas när värdena visar sig vara för höga.

På webbsidan www.badplatsen.smittskyddsinstitutet.se kan man ta del av kommunala provtagningar från badplatser i hela landet.

Mer läsning

Annons