Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonde på soloäventyr

/
  • Ingen anledning att oroa sig för Erik Mossnelid, han står inte i nyponbusken. Det är fotografen som gör.

Njutångers- och Norralasonen Erik Mossnelid har försörjt sig på musiken i hela sitt vuxna liv. Men det är först nu som han släpper sin första singel som soloartist.

Annons

Numera bor Erik Mossnelid på gården i Renskalla som tillhört hans släkt i tolv generationer. Yrkesmusikern blev skogsbonde och lever nu ett idylliskt liv med sin fru och två döttrar på gården.

Att bryta upp från Stockholm och flytta hem till gården har varit en viktigt för att soloskivan skulle bli av.

– Jag har jämt behagat andra. När jag flyttade hit fick jag lugn och ro i sinnet och kunde göra den här skivan.

Just i dag kommer han direkt från älgjakten och fick lämna styckningen för att ge intervjun om nya plattan. Språnget kan verka långt, men Erik Mossnelid rycker på axlarna.

– Det här är den perfekta kombinationen, säger han och syftar på sitt liv som musiker, skogsbonde och frilans för Magoo.

På onsdag släpps hans första singel som soloartist "I'm the man". Videon är inspelad i Lissabon. Det än så länge namnlösa albumet är också på g.

Flera av låtarna har lite "Selma Lagerlöf-feeling", som han själv uttrycker det. Erik Mossnelid har låtit sig inspireras av författarens mästerverk "Gösta Berlings saga" och "Kejsaren av Portugallien".

– Jag vill inte styra lyssnaren för mycket, men galenskapen och saknaden i böckerna finns också i mina texter. Det är en slags sinnesnärvaro, ett vakuum som kan komma efter att man har förlorat någon, säger han.

Mer läsning

Annons